Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook

Villa Breevecht, Nigtevecht

Villa Breevecht, Nigtevecht
<
>
Opdrachtgever:
particulier
Werkzaamheden:
ontwerp, aanleg en onderhoud
Oppervlakte:
ca. 2000 m2

Villa Breevecht ligt op de locatie van de voormalige buitenplaats Rosendael. De huidige villa stamt uit 1900 en was gebouwd voor de lijfarts van de zeer vermogende mevrouw De Pré, eigenaresse van het nabijgelegen Zwaanwijck. Na enkele jaren van leegstand werd de villa Breevecht in 1995 weer als woonhuis in gebruik genomen en was renovatie nodig. De opdrachtgevers vroegen Groenpartners een ontwerp te maken dat het historische karakter van de plek zou versterken.

Typische onderdelen voor tuinen uit die tijd zijn in de villatuin verenigd volgens de karakteristieken van de gemengde stijl. Er zijn gemetselde elementen rondom het huis, veel verschillende soorten bomen en planten, een oranjerie voor kuipplanten en een moestuin voor eigen groentekweek. Deze verschillende onderdelen zijn op een evenwichtige manier bijeen gebracht. Strakke architectuurlijnen en landschappelijke gebogen lijnen naast elkaar liggen in één ontwerp. Bij de realisatie van het ontwerp is rekening gehouden met typische historische elementen in het groen, zoals de stinzenbeplanting (krokussen, sneeuwklokjes, winterakoniet, groene aronskelk).

In de aanleg is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Al direct na de aanleg geeft de tuin de indruk of deze altijd bij de woning heeft gelegen. De oude bomen waren immers behouden en de bouwkundige materialen waren qua kleur, soort en grootte afgestemd op de architectuur van de villa.

Over deze bijzondere tuin is aandacht besteed in het boek ‘Stijlvolle tuinen’ van Tophoveniers, verkrijgbaar via ons kantoor.