Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook

Commandeurshuis, Nieuwersluis

Commandeurshuis, Nieuwersluis
<
>
Opdrachtgever:
particulier
Werkzaamheden:
ontwerp, aanleg en onderhoud
Oppervlakte:
ca. 2000 m2

Met veel zorg en aandacht voor de bouwkundige en historische kenmerken is de villa uit 1880 gerestaureerd in opdracht van de huidige eigenaren. Dezelfde insteek gold ook voor de overwoekerde tuin.

De inpassing van een grote garage op het terrein stond centraal in het eerste ontwerp. De samenwerking groeide uit tot een groter project en Groenpartners ontwierp een tuin in de geest van de laat 19de eeuwse tuincultuur; de gemengde stijl. De gemengde tuinstijl maakt gebruik van de zogenaamde architectuurstijl rond het huis, met stenen muren, gemetselde trappen en geometrische lijnen. De landschappelijke stijl, met heesterborders heeft een plek gekregen verder weg gelegen van het huis. De tuin bij het commandeurshuis kreeg dezelfde indeling. Een opmerkelijk blikvanger is de pergola. De pergola met stenen muur dient ter afsluiting van de tuin en biedt privacy. De omvangrijke collectie heesters, vaste planten, knollen en bolgewassen geven de tuin het hele jaar sierwaarde. Rozen en morellen worden langs de achtergevel van het commandeurshuis geleid. In de voortuin springen het verhoogde bloemperk en de oude kastanje in het oog.

De samenhang van het ontwerp, de historische interpretatie van de laat 19de eeuwse tuinstijl, de keuze van beplanting en de hoogwaardige afwerking, hebben de tuin tot een pronkstuk gemaakt.