Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook

Welgelegen, Vreeland

Welgelegen, Vreeland
<
>
Opdrachtgever:
Mijdrecht Vastgoed B.V.
Werkzaamheden:
bouwhistorisch onderzoek en ontwerp
Oppervlakte:
25 m2

Naast het tuinontwerp voor het boerenerf van de gesaneerde boerderij aan de Bergseweg werd ook met grote zorg de vervallen dam en het oude smeedijzeren hek van de verdwenen buitenplaats Welgelegen gereconstrueerd. De dam en het hek aan de Bergseweg vormde de laatste fysieke herinnering aan het uitgestrekte landschapspark en de buitenplaats Welgelegen.

Groenpartners voerde het bouwhistorisch onderzoek en maakte de reconstructietekeningen voor dit uitzonderlijke project. Met de reconstructie hebben wij samen met de opdrachtgever een deel van het cultureel erfgoed van de buitenplaatsen in de Vechtstreek weten te behouden. Tijdens de sloop van de oude dam en de graafwerkzaamheden zijn de ondergrondse delen ingemeten en vastgelegd op foto. Gedurende het hele aanlegproject heeft Groenpartners veel aandacht besteed aan de afwerking en de afstemming tussen het historisch aspect enerzijds en de moderne eisen anderzijds. Het project werd afgerond in april 2012.

Een boekwerkje is uitgegeven door Groenpartners ter gelegenheid van het gereedkomen in het ‘Jaar van de historische buitenplaats 2012’.