Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook

Creativiteit vanuit traditie

Dit jaar besteden we elke maand aandacht aan Cultureel Erfgoed op onze website. De Europese commissie heeft 2018 namelijk uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Groenpartners is heel blij met dit gegeven want ook wij zetten ons in voor erfgoed. Sinds 2017 is Groenpartners lid van de Vakgroep Groenerfgoed. Deze vakgroep bestaat uit een select gezelschap van tuin- en landschapsarchitecten en heeft als doel het groene erfgoed in Nederland in stand te houden én verder te ontwikkelen. Het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed kan het publieke en politieke draagvlak een enorme boost geven. Meer aandacht voor (groen) erfgoed is altijd mooi meegenomen.

Creativiteit vanuit traditie
Alle creativiteit wortelt in traditie. Erfgoed inspireert tot nieuwe vertalingen van traditionele vormen en technieken. Hedendaags Dutch Design is hier een internationaal onderscheidende uiting van.

Groenpartners maakt inrichtingsvoorstellen voor o.a. boerderijtuinen, waarbij altijd gelet wordt op de aansluiting van het erf op de architectuur van de boerderij en de karakteristieke kenmerken. Vanuit traditie kijken we naar de oude functie van de boerderij en nemen dit mee in het uiteindelijke ontwerp. Soms geven we een moderne twist aan het geheel zoals bij het ontwerp voor het erf van een boerderij naar een woonboerderij in Kockengen. De klant wilde graag kunnen zwemmen in de tuin. In essentie en vanuit de traditie heeft de inrichting van een boerenerf drie functies, die gerelateerd zijn aan de plek. De sierfunctie aan de voorzijde, de nutsfunctie met moestuin en boomgaard voor eigen gebruik naast de boerderij en het achtererf met o.a. de hooiberg. We hebben ervoor gekozen om een natuurlijk zwemwater te realiseren in de aanwezige wetering, de grens tussen erf en landschap. De oevers zijn voorzien van natuurlijke beplanting en er is een vlonder met een zwemtrap gemaakt.