Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook

Tuin achter Bonifaciushuis open voor publiek

Zaterdag 1 juli a.s. vindt de zevende Open Tuinendag Utrecht plaats. Dit jaar worden er meer dan 50 tuinen opengesteld voor publiek. Vanaf 1 juni start de kaartverkoop.

 

Groenpartners neemt deel met de tuin achter het Bonifaciushuis. Het Sint Bonifaciushuis kent een lange geschiedenis. Er hebben verschillende bisschoppen gewoond. Tot 1898 was het de woning van de aartsbisschop van Utrecht en daarna van de pastoor van de St. Catharinakerk, de huidige kathedraal. Tegenwoordig is het pand eigendom van de Sint Bonifacius Stichting.

 

De tuin is in 2014 helemaal opnieuw aangelegd, volgens het ontwerp van Melle Wierper van Groenpartners. Vier paden rond een verhoogd vierkant grasveld refereren aan de armen van een kruisgang van een klooster waar de priesters vroeger liepen te brevieren. In borders langs de zijmuren zijn planten met een bijbelse connotatie gepoot. Op het grasveld is een notenboom geplant en tegen de muur van de gang die het huis met de kerk verbindt staan twee wilde appelbomen, een amandelboom en een zwarte moerbei.

 

Kom gerust een kijkje nemen op deze plek! Speciaal aan deze editie is dat Groenpartners een granieten fontein gaat plaatsen van 3 etages hoog.