Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook

Particulier hofje aan de Mariaplaats, Utrecht

Particulier hofje aan de Mariaplaats, Utrecht
<
>
Opdrachtgever:
particulier
Werkzaamheden:
ontwerp en aanleg
Oppervlakte:
ca. 30 m2

Bij dit nieuwbouw huis aan de Mariaplaats in de historische binnenstad van Utrecht, lag een klein hofje waarvoor Groenpartners is benaderd voor het ontwerp en de aanleg. Groenpartners geeft met dit ontwerp haar interpretatie van een modern hofje, dat in essentie tracht aan te sluiten bij het historische karakter van de stadse hofjes.

Het moderne hofje heeft de volgende onderdelen; een kunstobject, een L-vormige vijver, een waterornament, een solitaire boom, klimplanten en een reeks potten met planten. De architectonische strakke lijnen worden verzacht door de weelderige beplanting in de potten en de solitaire boom Koelreuteria.

De aanleg is zeer hoogwaardig. Het hardstenen terras is strak gelegd met gelijke voegbreedte, middels zogenaamde voegkruizen en gevoegd met zwart split. De stenen van het terras zijn gezoet. De hardstenen plaat over vijver is gepolijst en heeft gekloofde kanten. Op deze plaat staat de sokkel met de dynamische voorstelling van twee opvliegende eenden. Er zijn lampen in de vijver geplaatst die de eenden van onderaf uitlichten.

De afstemming tussen binnen en buitenruimte is gemaakt door de rode kleur van de zitbank, binnen terug te laten komen in de bank buiten.

Deze tuin toont dat Groenpartners ook in staat een krachtig ontwerp te maken voor een kleine tuin en deze vakkundig aan te leggen.